Genezingstijd na het zetten van een Tattoeage

De genezingstijd van een tattoo bedraagt ongeveer anderhalve week. Algemene gezondheid, persoonlijke hygiëne en lichamelijke conditie spelen hierbij een grote rol. Tijdens het genezingsproces kan de tattoo gaan jeuken. Het is belangrijk dat je er niet aan gaat krabben, want hiermee beschadig je de tatoeage en zullen er witte plekken achter blijven. Tijdens jouw bezoek aan BodyArt zullen het nog even doornemen.

Tattoo verzorging

Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd absoluut noodzakelijk. Direct na het zetten van de tattoo zal deze worden afgedekt met transparante folie. Je houdt je tattoo vervolgens bedekt,als je het verwijderd hebt thuis mag je de tattoo  met lauw water en milde, ongeparfumeerde zeep (bij voorkeur “Unicura nr. 2 Balance”) met de blote hand lichtjes wassen. Na het wassen dient de zeep te worden afgespoeld met lauw water. Nadat je hem hebt gewassen, dep (niet vegen!) je hem droog met een schoon stuk keuken papier. Vervolgens doe je een dun laagje Bepanthen verzorgende zalf erop (geen creme). Dit doe je elke keer als je de tattoo wilt insmeren met Bepanthen.

Smeer je tattoo ongeveer 3 keer per dag in met een dun laagje Bepanthen verzorgende  Zalf en gebruik absoluut geen andere zalf zoals : vaseline of purol. De tattoo moet er nooit droog uit zien, dus smeer hem op tijd in!!!!!

Als de huid helemaal vervelt is (geen glim) kun je stoppen met het insmeren van de zalf. Druppel geen wond-desinfecteermiddelen zoals Sterilon of Betadine op de tattoo. Draag geen pleisters of verband over de tattoo. Het is belangrijk dat de tattoo voldoende zuurstof krijgt, want dit helpt genezingsproces helpt te versnellen. Zorg ervoor dat je geen strakke, wollen, vuile of verstikkende kleding over je tattoo heen draagt. Pas ook op met stof en haren van huisdieren. Tijdens het genezingsproces dient alle contact met zwemwater, chloorzwembaden, bubbelbaden en natuurlijk zwemwater te worden vermeden. Maak ook geen gebruik van sauna’s of stoombaden. Stel de tattoo niet bloot aan de zon of zonnebank, ook niet met een zonnebrandmiddel.

Als je tattoo na een tijdje is genezen is het nog steeds erg belangrijk dat je hem tijdens het zonnen insmeert met een goede zonnebrandcrème van tenminste factor 10. Neem in het geval van extreme roodheid, zwelling, bloeding, kleurverandering of pijn altijd meteen contact op met je huisarts. Als je je gewoon aan ons verzorgingsadvies houdt, zal je tattoo het mooist en het snelst genezen. Ga hierbij af op je eigen gevoel en behandel je tattoo op een hygiënische en voorzichtige wijze.

Mocht je desondanks toch nog vragen hebben, bel ons dan gerust of kom even langs in onze tattoo studio. We helpen je immers graag!